't Goy - Vriendenschaar 1-6

13 april 2024 17:15

HJ

De toch met enige zorg tegemoet geziene uitwedstrijd tegen 't Goy heeft echter een eclatante overwinning voor ons elftal opgeleverd. In de tweede helft maakte ons elftal korte metten met 't Goy. Het werd in korte tijd 1-6.

Ons eerste elftal startte in de volgende basisopstelling: Michel Sprong (doel), Corné Pieters, Ferris Harte, Kjell van Kemseke, Amine Lakhal, Marwan Salama, Vincent Zuurmond, Ronan Hendriksen, Jesse van Piggelen, Karim el Ghoulbzouri, Jesper van Engen. Wissels waren Stan van de Wiel (doel), Dylan Boomhouwer, Daan Hurks, Kevin Cnossen, Sem Platenkamp,  Sander Verrips, Jameiro Erents.

Het was onmiddellijk duidelijk waar 't Goy op uit was. Het elftal liet zich inzakken en gunde ons elftal de aanval. En zo lang dat niet doelpunten zou leiden, leek het 't Goy prima, in de veronderstelling dat er altijd wel kansen voor zichzelf zouden komen. Vriendenschaar kreeg dus het initiatief en verdiende een groot aantal corners uit aanvallen. In de tiende minuut een schot dat overlangs het doel van 't Goy ging.  Vijf minuten later kon de keeper van 't Goy een aanval van Ronan nog net onschadelijk maken. En weer twee minuten later een scrimmage voor het doel van 't Goy, maar de verdediging kon de bal wegwerken.

DSC03934a.JPG
Vriendenschaar mocht de aanval kiezen met hier een kopduel bij het doel van 't Goy. Nummer 9 is Jesper en nummer 4 is Kjell. Geheel links Jesse.

Halverwege de eerste helft was er een gevaarlijke uitval van 't Goy waarbij Michel twee keer achter elkaar een inzet uit het doel moest werken ten koste van uiteindelijk een corner. Hierna een aanval van Vriendenschaar zonder resultaat. Na dik een half uur moest Michel weer redden na een vrije schop van 't Goy.

DSC03960a.JPG
Jesse bestookt de keeper van 't Goy.

Het was een opluchting voor ons elftal dat het aan de leiding kwam. Jesper brak tien minuten voor de rust door de verdediging van 't Goy heen en verscheen voor de keeper. Die ging bij het afstoppen van Jesper niet geheel vrijuit, waardoor Jesper de 0-1 kon scoren.

DSC03969a.JPG
Duel met Jesper.

Lang kon ons elftal echter niet genieten van de verdiend verkregen voorsprong. Een verre voorzet van 't Goy over links ging naar rechter vleugel. De bal trof onderweg echter het lichaam van Amine. Tot ontzetting van hem en ons elftal ging de bal daarna langs en over Michel heen het eigen doel in. En stond het 1-1 gelijk.

Even later schreeuwde 't Goy om een penalty, maar de scheidsrechter had een overtreding van 't Goy gezien en gaf een vrije schop aan Vriendenschaar.
Een paar minuten voor de rust nog een aanval van ons elftal die tot corner werd verwerkt. Na de genomen corner werd de bal over het doel van 't Goy gekopt. Dan in de laatste minuut opnieuw een aanval van Vriendenschaar. Vincent lanceerde Ronan met een fraaie trap richting zijlijn. Die stoof er met de bal van door, passeerde een verdediger en vervolgens liet hij met een schuiver de keeper kansloos. Een prachtig doelpunt na een mooie aanvalsactie .Met de verkregen 1-2 voorsprong ging ons elftal rusten.

De tweede helft zou naar verwachting nog wel een stevige strijd opleveren. Maar na vier minuten werd de positie van ons elftal al aardig confortabel. Een aanval van ons elftal werd opgezet. Jesse werd in eerste instantie gestuit. Maar de bal kwam hierna in het bezit van Karim en die scoorde beheerst de 1-3.

DSC03982a.JPG
Kjell (nr. 4) is mee naar voren gestoven en scoort de 1-4.

Weer drie minuten later mocht ons elftal een corner nemen. Vincent nam die. De mee naar voren gestormde Kjell zetten zijn hoofd tegen de bal: het was 1-4.
De wedstrijd zat in de knip voor Vriendenschaar en wie daaraan nog mocht twijfelen zag na enkele aanvallen van Vriendenschaar de 1-5 ontstaan na een combinatie waar Ronan en Jesse bij waren betrokken. Het was tenslotte Jesper die mocht afronden.

't Goy was helemaal van slag, Ons elftal kreeg de gelegenheid om veilig te wisselen.Met nog een kwartier te gaan gingen Ronan en Jesse van het veld en mochten Dylan en Kevin het karwei afmaken. Vijf minuten na zijn invalbeurt mocht Kevin de bal in het doel van 't Goy knallen: 1-6.

DSC03995a.JPG
Eerst nog een kans voor Jesper, maar de scheidsrechter op de achtergrond heeft al buitenspel gegeven.

DSC04000a.JPG
Daarna scoort Kevin alsnog de 1-6.

Nog maar eens wisselen. Corné en Amine gingen naar de kant en Sem en Sander kregen nog een invalbeurt.
Twee minuten voor tijd had het nog 1-7 kunnen worden. Ronan kwam in het bezit van de bal en passte op Sem. Die had de unieke kans om te scoren, maar schoot van dichtbij over het doel van 't Goy. Het bleef dus 1-6 en dat was veel meer dan vooraf verwacht was. Ons elftal is de laatste tijd op schot: zes treffers tegen SVM, zes tegen Hercules, drie tegen Brederodes en nu weer zes tegen 't Goy!

Voor de ranglijst, klik hier.

Voor de stand in de derde periode, klik hier.

Door het verlies van UVV is ons elftal naar de tweede plaats gestegen in de algemene ranglijst. In de derde periode gaat ons elftal aan kop. Volgende week ontvangt ons elftal  laagvlieger VIOD. Zwaluwen Utrecht en UVV spelen dan tegen elkaar. Hoe gaat de ranglijst er daarna uit zien?