Prijsseweg 14 A1
4105LE
CULEMBORG
tel. 0345-512924

In een zeer matige derby heeft ons elftal met 2-1 het onderspit gedolven. Ons elftal voetbalde de hele wedstrijd onder zijn kunnen. Het maakte de hoge klassering bepaald niet waar. Focus was evenmin in bloedvorm, maar met twee doelpunten wel zo effectief. Het tegendoelpunt van ons elftal in de 90e minuut was niet meer dan een schrale troostprijs.

Ons eerste elftal speelde in de volgende opstelling: Michel Sprong (doel), Kjell van Kemseke, Ferris Harte, Rens van Vark, Amine Lakhal, Marwan Salama, Vincent Zuurond, Ronan Hendriksen, Karim el Ghoulbzouri, Kevin Cnossen en Jaffar Ahmidout. Wissels waren Jesper van Engen, Corné Pieter, Jesse van Piggelen, Dylan Boomhouwer, Daan Hurks, Guy van Beurden en Stan van de Wiel (doel). Ons elftal speelde vandaag in de rode reservetenues.

Het was gezellig druk in de thuishaven van Focus '07. Begunstigd door een zonnetje was het goed toeven op Sportpark Parijsch. Meer dan duizend toeschouwers hadden zin in een spannende derby en keken vanuit de overdekte tribune, het terras en aan de zijlijn toe naar de verrichtingen van beide elftallen.

DSC02863.JPGVóór de aftrap. De scheidsrechter en twee aanvoerders. Links Vincent.

Ons elftal was kennelijk van plan rustig te beginnen. Achter de bal in de ploeg houden, rondspelen en dan via de middenlinie de aanval voeden. Uit dit spel kwamen enkele, kleine kansen voort.

DSC02870.JPG
In de beginfase van de wedstrijd. De keeper van Focus is net even eerder bij de bal dan Kevin.

Ook Focus '07 begon redelijk behoudend. Er leek vooralsnog niet veel aan de hand. tot aan de vijftiende minuut. Een aanval van Focus over links. Daarbij werd in onze verdediging de bal verspeeld. Focus brak door. Een schuiver in de linker onderhoek volgde. Michel grabbelde nog naar de bal. Vergeefs en zo stond het ploseling 1-0 voor Focus. Het scheelde niet veel of een paar minuten later had Focus op 2-0 kunnen komen. Een afgeslagen bal werd door Focus net over ons doel geschoten.

Ons elftal probeerde hierna wat terug te doen, maar rond het doelgebied van Focus werden toch weinig openingen gemaakt. Af een toe een corner. Ook van Focus kwam aanvallend niet zo veel. Een van de spelers moest zich vanwege een blessure vroeg laten vervangen. In de 25e minuut leek ons elftal op gelijke hoogte met Focus te komen. Bij een mooie aanval werd Kevin gelanceerd. En die schoot de bal in het Focusdoel. Maar de grensrechter van Focus vlagde voor buitenspel. De scheidsrechter ging hierin mee en keurde de treffer af. Een minuut later trok Jaffar het doelgebied van Focus binnen. Er werd door Focus een blok gezet waardoor Jaffar de bal verspeelde en tegelijk even geblesseerd raakte. Hij kon verder.

DSC02889a.JPGJaffar waagt een schot dat door Focus wordt geblokkeerd.

Na een half uur spelen begon de scheidsrechter achter elkaar voor diverse spelers van Vriendenschaar en Focus de gele kaart te trekken vanwege vermoedelijk te hard inkomen op de tegenspeler. Of alle overtredingen met geel bestraft moesten worden, is de vraag. Maar het gebeurde wel.

DSC02914a.JPG
Jaffar belaagt de keeper van Focus. Zonder resultaat.

Een paar minuten voor de rust nog een aanval van Focus. Maar ook die liep op niks uit doordat de speler van Focus met de bal aan de voet weggleed. En zo kwam de rust met een 1-0 voorsprong voor de spelers van Parijsch.

In de rust werd Kevin Cnossen gewisseld voor Jesper van Engen. Snel na de rust probeerde ons elftal de achterstand weg te werken. In de tweede minuut na de rust leek de bal in het Focusdoel te gaan verdwijnen. De keeper kreeg geen vat op de bal bij de poging de bal met de voet van de doellijn te werken. Maar Jaffar zag vervolgens van dichtbij de bal langs de verkeerde kant van de paal gaan.

DSC02921.JPG
Begin tweede helft. Jaffar komt net te laat.

In de 52e minuut ging het opnieuw mis voor ons elftal. Bij een aanval over links passeerde een van de Focusaanvallers onze verdediging om vervolgens een lage voorzet op maat af te geven. Vrijstaand kon vervolgens de bal weer in ons doel worden geschoten (2-0).

Ons elftal probeerde met de moed der wanhoop verandering in de stand aan te brengen. Zo kreeg Vincent een vrije schop te nemen, maar vervolgens werd de bal naast gekopt. Een tweetal minuten later redde de keeper van Focus fraai ten koste van een corner . Aansluitend kwam er nóg een corner, maar geen resultaat. Ronan brak een keer door, maar zijn voorzet kreeg geen vervolg.

Wisselen dan maar. Karim en Amine gingen na een half uur in de tweede helft van het veld; Jesse en Corné waren hun vervangers.

DSC02959a.JPGFocusspelers achtervolgen Jesper

In de 73e minuut kwam Focus met tien man te staan, nadat een van de spelers voor de tweede keer de gele kaart kreeg. Vriendenschaar met een man meer. Zou er nog verandering in de stand gebracht kunnen worden? Trainer Jordy gaf instructies hoe te anticiperen op een man meer situatie. Kjell ging van het veld en Dylan kwam voor hem in de plaats.

Vincent passte op Jesse, maar diens schot ging naast. Daarna passte Jesse op Jaffar. Geen succes. Een schot van Vincent vloog in de handen van de Focuskeeper.
De scheidsrechter deelde weer wat gele kaarten uit. Ook Ronan kreeg er eentje.
Guy van Beurden kwam met nog vijf minuten te gaan op de klok in het veld voor Amine.  Even later schoot Guy bij een aanval de bal naast.

DSC02968a.JPG80e minuut: Keeper Focus stompt bal weg. Rechts Jesper en links Jaffar.

Pas in de negentigste minuut op het scorebord wist ons elftal het doel van Focus te doorboren door een kopbal van Rens van Vark vlak bij het Focusdoel, na een vrije trap (2-1). Was er nog wat mogelijk? Gezien het oponthoud bij wissels en overtredingen schatten we in dat er zeker nog vijf minuten doorgespeeld zou kunnen worden, maar al na twee minuten blessuretijd floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Focus uiteraard dolblij met de winst. En ons elftal droop af naar de kleedkamers, in de wetenschap dat het in deze wedsrtrijd toch niet veel had klaargemaakt.