Dierenriem 4
3738TR
MAARTENSDIJK
tel. 0346-212241

Ons elftal heeft een royale 3-6 overwinning behaald op het bepaald niet sterke SVM uit Maartensdijk. Ons elftal had SVM zelfs volstrekt kunnen overklassen. Maar direct na de rust stond het ineens 2-2. Gelukkig werkte ons elftal zich daarna niet in de nesten.

Ons elftal speelde in de volgende opstelling: Michel Sprong (doel), Corné Pieter, Ferris Harte, Dylan Boomhouwer, Amine Lakhal, Marwan Salama, Vincent Zuurmond, Jesse van Piggelen, Jesper van Engen, Kevin Cnossen en Ronan Hendriksen. Wissels waren Stan van de Wiel (doel), Karim el Ghoulbzouri, Rens van Vark, Daan Hurks, Sander Verrips en Jaffar Ahmidout.

DSC03207.JPGJesper probeert de bal te achterhalen.

Ons elftal had vanaf de aftrap meteen het initiatief. Het was dan ook niet verwonderlijk dat ons elftal in de zesde minuut een corner mocht nemen die gevolg zou hebben. Vincent bracht de bal voor het doel. SVM werkte de bal weliswaar weg, maar die kwam vervolgens in het bezit van Marwan. En die pegelde van afstand de bal meteen in het SVM doel: 0-1.

Na een minuut of twintig, waarin SVM weinig te vertellen had, leek de 0-2 op het scorebord te komen. Jesper zette de bal voor, Kevin kwam vervolgens voorbij zijn bewaker en kopte de 0-2 keurig binnen. Echter de scheidsrechter had buitenspel geconstateerd en keurde de op zich mooie treffer af.

De 0-2 kwam er een paar minuten later toch, toen Ronan zich vrij speelde, voor zette en Jasper vervolgens van dichtbij de 0-2 kon laten aantekenen.

DSC03239.JPGJesse verwikkeld in een kopduel (1e helft)

SVM had weinig in te brengen. Toch kwam de ploeg na een dik half uur spelen terug in de wedstrijd. Amine ging een langdurig duel aan met een speler vsn SVM en raakte daarbij tenslotte de bal kwijt. Vervolgens probeerde Marwan de bal te onderscheppen. Dat ging niet helemaal goed. Uiteindelijk kwam de bal in het bezit van SMV. Een niet al te hard schot op ons doel volgde. Maar de bal ging net langs de binnenkant van de paal ons doel in. Michel kon niet meer bij de bal. Het was  zomaar 1-2.

Ons elftal kreeg in het laatste deel van de eerste helft nog enkele kansen. Een vrije schop van Vincent ging net naast het SVM-doel. Jesse kopte ook naast na een corner. En een aanval via Ronan strandde toen in het daaropvolgende duel de speler van SVM zich zwaar blesseerde aan de elleboog. Het spel werd daarvoor even stil gelegd. Uit de spelhervatting kwam niks meer voort.

DSC03252.JPG
Opnieuw Jesse in actie bij een duel in de eerste helft.

De ploegen gingen bij een 2-1 stand rusten en daar mocht SVM nog beste tevreden mee zijn. Na de rust keerde Amine niet in het veld terug. Zijn plaats werd ingenomen door Sander Verrips.

Het spel was nauwelijks hervat of er stond, twee minuten later, ineens 2-2  op het scorebord. Na een afgeslagen afval kreeg SVM de bal weer in het bezit. Er volgde een schot op ons doel. En net als bij het eerste SVM-doelpunt ging de bal vlak naast de binnenkant van de paal er weer in. Stond het zomaar 2-2 en tegen alle verhoudingen in.

In de vijftigste minuut leek ons elftal weer op voorsprong te komen. Corné was met de bal opgerukt en vlak voor de doellijn prikte Jesse de bal in het SVM-doel. Maar de scheidsrechter had gezien dat de bal bij de actie van Corné eerst nog over de doellijn was gegaan. Het doelpunt werd afgekeurd, maar wel kreeg ons elftal een corner te nemen. Die leverde niks op.

DSC03275.JPG
De keeper van SVM klaart hier in de tweede helft een klus. Jesper komt te laat.

In de 58e minuut kwam Karim in het veld voor Kevin. Na een klein half uur spelen kwam ons eftal toch op voorsprong. Bij een aanval kwam de bal in het doelgebied van SVM. Uiteindelijk kwam die in het bezit van Jesse, die de bal vervolgens met een boog in het SVM-doel deed belanden (2-3).
Vijf minuten later werd Jesse van achteruit gelanceerd. Jesse ging er op volle snelheid met de bal vandoor. Hij was niet meer te achterhalen en hij liet vervolgens de keeper van SVM kansloos: 2-4.

DSC03295.JPGJesse op weg naar de 2-4 voor Vriendenschaar.

In de zeventigste minuut kreeg Dylan voor de tweede keer een gele kaart voorgeschoteld en kwam ons elftal met tien man te staan. Maar de man-meer-situatie kon door SVM niet worden uitgebuit. Bovendien kreeg ook een speler van SVM een tweede gele kaart.Even later werd Jesse opnieuw van achteruit gelanceerd. Nu kwam er geen doelpunt van zijn voet, maar werd er een corner verdiend. Geen resultaat. Een minuut later een actie van Ronan op Kevin, maar  diens doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. In dezelfde minuut werd het alsnog 2-5 toen een pass Karim bereikte. Die voltooide de actie met een doelpunt.

DSC03313.JPG
Corné is opgerukt en probeert de bal te krijgen. Achter hem Karim.

Met nog een kwartier te spelen kwam Jaffar in het veld voor Jesper. Een minuut later een kans voor SVM, maar het schot ging voorlangs ons doel. Daan Hurks kwam nog het veld in voor Marwan Salama. SVM voelde zich nog niet helemaal verslagen. Bij een aanval  vijf minuten voor tijd ging de bal net naast ons doel, maar had de scheidsrechter ook buitenspel gezien. Een minuut later werd Jesse weer eens gelanceerd. Diens uitval resulteerde in een schot over het SVM-doel. Toch kwam SVM nog tot een tegentreffer toen de het scorebord al de negentig minuten aanwees.  Een schuiver in de linkerhoek en Michel kwam er weer net niet bij: 3-5.

Het laatste antwoord was toch van ons elftal. Jaffar scoorde de zesde Vriendenschaartreffer uit een voorzet van Ronan. De 3-6 overwinning was absoluut niet geflatteerd.

De scheidsrechter die op zich correct floot, was tijdens de wedstrijd nogal ruimhartig  geweest bij het uitdelen van gele kaarten. Dit terwijl de wedstrijd SVM - Vriendenschaar een uitermate sportief verloop kende. Dat was toch wel jammer.